Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Pokud by škola podávala o EU opravdu nezkreslené informace tak menší děti brečí v noci strachem

13 1
možnosti
Foto

I takové děti, žel, máme. ;-(

1 0
možnosti
Foto

Blbo ste is prečítali článok, prípadne ho úmyselne prekrútili. Negatívny pohľad má 20,6 %. Vašou metódu by som mohol použiť a naopak tvrdiť, že pozitívny pohľad má skoro 80 %. Jak ste na tom boli v škole Vy? :-)

3 0
možnosti
JK

"že EU má sice hodně much a chyb, ale že je mnohem lepší alternativou než „východ“"

To školství se zjevně podepsalo i na vašem kritickém myšlení, protože zjevně vidíte svět černobíle. Představa, že bez členství v EU bude jen východ, je poměrně naivní a legrační.

14 1
možnosti

Přesně tak. Klasické manipulativní "kdo nečůrá s námi, čůrá proti nám"

3 0
možnosti
VK

Vážený pane, kdyby se ve školství opravdu učilo skutečné kritické myšlení namísto ideologie a místy i propagandy, bylo by mezi mladými Čechy ještě mnohem méně fanoušků EU, než vyšlo v tom průzkumu. Pokud ovšem pod výukou kritického myšlení nemáte na mysli výuku vašich osobních, subjektivních názorů :-)

12 0
možnosti
RC

Mam pomerne vyvinute kriticke mysleni, kritizoval jsem EU uz davno. Presto stale nevidim k EU alternativu.

1 0
možnosti
VV

Mozna to bude tim, ze tam treba nemaj tolik proruskejch blogeru. A mozna tam nemaj ani komunisticke strany. Nebo se take lepe vyporadali s byvalymi agenty jejich tajnych sluzeb.

Kdo vi?

1 1
možnosti
SB

Vy si myslíte, že blogeři nějak ovlivňují společnost?

Sem na Idnes chodí stále stejná skupina blogerů a diskutérů, a tak už jsme si navykli, že známé firmy se hádají se známými firmami nebo že známé firmy si notují se známými firmami. Ale ve skutečnosti žádný blog nemá vyšší čtenost než 1500. Takže z hlediska dopadu na veřejné mínění je to téměř nulové. Jako kdyby si to ve dvacetitisícových Kralupech nad Vltavou přečetli tři lidé.

2 0
možnosti
AB

Nečtete pozorně! Ani jsem nenaznačil, že by škola měla propagovat EU. Ale, že by měla podat nezkreslené informace a naučit kritickému myšlení. Ať si pak každý udělá názor sám. Ale sám!!! Ne, aby papouškoval po rodičích, kamarádech, médiích nebo po někom "z netu".

2 0
možnosti
LB

Celý článek by pro mě měl pointu, ale Vy jste to, pane autore, zabil tím závěrem . Má - li si kterýkoliv člověk a zejména tedy ten mladý, dělat vlastní názor a nenechat se manipulovat, tak ho nesmí nikdo vydírat. Možná je to příliš tvrdé slovo, ale ono to tak opravdu je. Nechceš na Západ, tak volíš špatný směr ... ??? :-/ Rv

2 0
možnosti
AM

A64d27a59m 47M10a24l26ý

7. 2. 2018 16:07

Mladí Češi jsou spíše náchylnější podlehnout propagandě v oné hybridní válce.

Takže ano, autor má pravdu: Do jisté míry jsou naivní

5 0
možnosti

V95í44t 49Ž44í55l96a

7. 2. 2018 16:04

Mno, školství ( a media) za tento stav určitě můžou, ale obráceně než si myslíte!!

Čím víc do nás budou hustit "S EU na věčné časy a nikdy jinak", tím větší bude ta averze!

Stejně tak jako my jsme v mládí čím dál víc nenáviděli režim, přestože do nás hustili několik hodin denně, jak je komunismus skvělý...

6 0
možnosti
Foto

Příspěvek do diskuse č. 3. Chtěl bych pouze autorovi sdělit, že když mě bylo 34 let, psal se rok 1983 a tehdy tady "naplno rumplovala RVHP" a starala se /a nejen/ v socialistickém Československu o naši šťastnou budoucnost a vysokou živorní úroveň. Jak jistě uznáte, měl jsem tehdy v tomto věku jiné starosti než se starat o politiku - ostatně úplně stejné, jako dnes většina z těch, kterým je a nebo bude 34 let (například se urputně snaží o zachování rodu). :-(

1 0
možnosti
DH

Jj, je potřeba ty venkovany a nevzdělané mladé lidi vzdělávat, však už se na to rektor olomoucké univerzity chystá, chce dát dohromady mládežnickou úderku, která bude jezdit na venkov a těm venkovanům vtloukat do hlavy, co si mají myslet. Kde já jen už jsem něco podobného slyšela? Že by to byla padesátá léta, kdy komunističtí mládežnici jezdili na venkov a přemlouvali sedláky, ať vstoupí do JZD. Vy jediní vykládači pravdy ani netušíte jak jste si s těmi bolševiky podobní, chcete zavádět cenzuru, odstraňovat nepohodlná média, mazat na FB.

18 2
možnosti
MK

Dokážete vůbec ještě rozeznat co je to fakt a co názor? Nikdo nikomu názory nenutí, ale když se tu tak brojí za referendum o EU, tak by třeba lidi aspoň měli vědět fakta o tom, jak vůbec funguje, jaké má instituce a kdo v nich hlasuje.

Pak to končí tak, že Kobza v rádiu hlásá něco o diktátu, přičemž ani neví, kdo a kde co ohlasovává.

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1163x
Někdy chci být slyšet.

Seznam rubrik