Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J88a48r89a 21R22a50n76k

17. 2. 2018 8:02

Byla jsem pred vanocemi v Praze u pratel, jejich syn je nezamestnany a ani praci nehleda, penize si stale pujcuje z banky, neni mi pochopitelne, jak je to mozne, tady by mu banka nic nepujcila, pokud se nemuze prokazat zamestnanim, takze spousta tech exekuci je mozna proto, protoze je to tak jednoduche v CR.

0 0
možnosti

Však se to moudří zákonodárci chystají vyřešit - tomu, kdo vydrží dost dlouho neplatit, bude muset věřitel jeho dluh smazat.

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že většinou za to mohou dlužníci sami. Půjčit si, když nemám reálnou vyhlídku na to, že budu moci splácet je šílenost. Ostatně půjčit si je rozumné jen na naprosto nezbytnou potřebu, tedy na mým příjmům přiměřený byt či na uplatnitelné vzdělání. Půjčky na dovolené, vánoční dárky, plasmovou TV, auto či dokonce na splácení předchozích dluhů apod. do této kategorie rozhodně nepatří. Další nerozum je vykašlat se na různé pokuty a pod., vyhazovat upomínky s tím, že to nějak dopadne, či mít nepořádek v doručovací adrese. Jakákoli státní regulace moc nepomůže. Přitvrzením možností úvěrů nějakou limitací, ztížení vymáhání dluhu a exekucí samozřejmě vytváří skupinu hlupáků a zoufalců, kterým pak tyto sledované a regulované úvěrové společnosti nepůjčí a oni se obrátí na černé úvěry s ještě horšími podmínkami. Takže smysl má jen snaha o zlepšení finanční gramotnosti, apelováni na skromný život, jinak s tím společnost moc nenadělá. Zodpovědnost ani zvýšení IQ obyvatel stát neumí ovlivnit.

3 0
možnosti
JR

J92a48r39a 47R12a28n55k

17. 2. 2018 8:03

Tady u mne jsou bezne pujcky studentum, protoze studium se plati, vedi, ze to jednou vrati....musi.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

Není pravda, že každý může za exekuci. Jsou případy kdy se vymáhají po letech v hotovosti zaplacené pokuty. Vymahači spoléhají, že si lidé leta neschovávají potvrzení o zaplacení.

1 0
možnosti
Foto

R^je s podivem že se to neřeší když se o tom hovoří už dlouho-někdo na tom slušně vydělává-v kolik dalších evropských zemích se tak neslýchaně obchoduje s chudobou? jsme právní stát a ne bo vše ovládají různé mafie?

2 0
možnosti
Foto

Hlavně by měl být stanoven strop, spočívající v tom, že příslušenství vymáhaného dluhu exekutorem by nemělo být vyšší o 100% než samotná jistina. Pokud by se tak stalo, tak by šlo o lichvu.

4 0
možnosti

A co když budou náklady na vymáhání opravdu vysoké? Má to platit věřitel, nebo bude exekutor pracovat zdarma?

0 0
možnosti
MB

Včera u Jílkové byla beseda. Je faktem, že gradace dluhu z původně částky malé do mega výšin není normální. Oak je jednoduchý náhled - System je špatný, ten vymáhající je zloduch ! Zapomíná se často a rádo na osud věřitele. Klasika normálního nájemného ! (Žádná finanční spekulace). Co on musí vytrpět - kolik vydat dalších nákladů - času, aby se vůbec dostal na řadu ! Když se to přežene - Exekuce jsou vlastně vrcholným stavem demokracie ! Dlužníkovi se moc nevedlo - tak se svobodně rozhodl a záměr se mnu zdařil - Je v exekuci ! (Tím nevylučuji specifické případy neštěstí, které jsou ovšem stále u zdroje svého vniku stále řešitelné) ... :-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1163x
Někdy chci být slyšet.

Seznam rubrik